Вработените од МАПАС со цел подигнување на свеста кај граѓаните за правилно одлагање на отпадот и грижа за животната средина денес на 14.12.2019 година започнувајќи од 12 часот на локацијата Скопско Кале чистеа и земаа учество во акцијата која ја организираше Владата заедно со граѓанската иницијатива „Не биди ѓубре“.