Агенција за супервизија на капитално
финансирано пензиско осигурување
Uncategorized @mk

Соопштение за термини за полагање на испити за агенти

Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување – МАПАС ја известува јавноста дека првиот дел (теоретски дел) за полагање испит за агенти на пензиски друштва ќе се одржи на 19.05.2017 година со почеток во 13:00 часот (просторија 1 и 2). Кандидатите кои ќе го положат првиот дел од испитот имаат право да полагаат втор […]

Седница на Советот на експерти (03.05.2017)

Советот на експерти одржа седница на 03.05.2017 година.

Седница на Советот на експерти (24.04.2017)

Советот на експерти одржа седница на 24.04.2017 година.

Е-МАПАС бр.21

Почитувани, Излезе најновиот број на Е-МАПАС 21 на тема: “Зелен плик”.

Караван со едукативни активности за одбележување на Глобалната недела на парите

Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување – МАПАС и НЛБ Нов пензиски фонд АД Скопје активно се вклучија  во реализација на  активностите за одбележување на Глобалната недела на парите и преку свои претставници на ден 29.03.2017 година реализираа  посета на ОСУ„ Коле Неделковски“  во Велес и  ОСУ „ Кирил и Методиј“ во Неготино. […]

Глобална недела на парите

Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување – МАПАС, како дел од Координациското тело на регулаторните институции во Македонија за финансиска едукација веќе трета година по ред е дел од организацијата на настанот “Глобална недела на парите”, која се одржува секоја година во периодот март-април. Овој настан на меѓународно ниво под иницијатива и подршка […]

Седница на Советот на експерти (23.03.2017)

Советот на експерти одржа седница на 23.03.2017 година.

Skip to content