Агенција за супервизија на капитално
финансирано пензиско осигурување
Uncategorized @mk

Е-МАПАС број 36.

Излезе новиот број на електронскиот информатор Е-МАПАС број 36 на тема: „АКО ТИ Е РАНО ЗА ПЕНЗИЈА, НЕ ТИ Е РАНО ЗА PENZIJA.MK ” Линк: https://mapas.mk/wp-content/uploads/2020/12/e-mapas-36.pdf

Пензискиот пазар во фокус 2020

Изданието на Пензискиот пазар во Фокус 2020 дава преглед на капитално финансираните и приватните компоненти на пензиските системи заклучно со 2019 година во 90 земји и ги прикажува најновите случувања на пензиските пазари ширум светот. Изданието располага со широк спектар на усогласени и стандардизирани индикатори релевантни за капитално финансираните и приватните пензиски системи. Оваа година изданието […]

Денови на финансиска писменост – финансиска едукација е јавен интерес

Финансиската писменост е јавен интерес, бидејќи индивидуалните и лични финансиски одлуки, влијаат на целокупниот економски раст и развој – заклучија првите луѓе на финансиските регулаторни тела, кои се дел од Координативното тело за финансиска писменост во коешто учествуваат Народна банка, Министерство за финансии, Комисијата за хартии од вредност (КХВ), Агенцијата за супервизија на капитално финансирано […]

Следната недела ќе се одржи четвртото издание на Деновите на финансиската писменост

Следната недела, од 24 до 26 ноември ќе се одржи четвртото издание на Деновите на финансиската писменост, коишто ги организираат финансиските регулаторни институции во соработка со приватните финансиски компании. Конкретно, организатори и учесници се Народната банка, Министерството за финансии, Комисијата за хартии од вредност, Агенцијата за супервизија на капитално пензиско осигурување ‒ МАПАС и Агенцијата […]

„Помогни на пензионер денес затоа што тебе утре ќе ти треба помош“!

Овој месец ќе ни биде засекогаш запаметен по помагањето на оние на кои им е најпотребно ❤️ Им благодариме на вработените од пензиските друштва и на сите волонтери кои се приклучија на волонтерската акција „Помогни на пензионер денес затоа што тебе утре ќе ти треба помош“! Водете грижа за себе и саканите, бидете безбедни и […]

Седница на Советот на експерти (12.11.2020)

Информација од 37-та седница на Советот на експерти, одржана на 12.11.2020 година Советот на експерти одржа седница на 12.11.2020 година и донесе: 1. Годишна програма за работа на Aгенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување за 2021 година. Советот на експерти даде согласност на: 1. Стратешкиот план за извршување на внатрешна ревизија во Агенцијата […]

Уште еден четврток, уште една успешна волонтерска акција под мотото: „Помогни на пензионер денес затоа што тебе утре ќе ти треба помош“!

Наредниот четврток (12.11.2020) ќе биде организирана последната акција од овој вид. Затоа, доколку сте пензионер или познавате пензионер кому му треба помош во обезбедување на секојдневните намирници, секој работен ден, од 09:00 до 17ч, јавете се на бесплатниот телефонски број 0800 11 800. Обезбедувањето на намирниците за пријавените пензионери во рамките на акцијата се одвива […]

Skip to content